آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه
انتشار: بهمن 15، 1401
بروزرسانی: 23 آبان 1404

آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه

آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه

در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید. برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند.

  • اگر می خواهید فسنجان رشتی برای ۲۰ نفر درست کنید مقدار این مواد را ۵ برابر کنید.
  • مرغ را در همراه با هل، برگ بو حدود ۳-۵ دقیقه در آبجوش بندازید تا بوی زهم مرغ برود.
  • همچنین در صورت تمایل می توانید در زیر همین مقاله از تجربیاتتان برای ما بگویید.
  • توجه داشته باشید اگر گردو را در قابلمه بدون روغن تفت دهید، عطر و بوی آن بیشتر ساطع می شود.
  • رب گوجه باعث میشه روغنی که فسنجون پس میده نارنجی رنگ بشه.

توجه داشته باشید اگر گردو را در قابلمه بدون روغن تفت دهید، عطر و بوی آن بیشتر ساطع می شود. در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ به مدت ۳۰ دقیقه نیم پز شود. در حین پخت گوشت مرغ، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم. بنابراین باید خورش فسنجان را برای مدت بیشتری روی گاز قرار دهید.

ادویه خورشت فسنجان خوشمزه چیست؟

گردوهای سابیده شده یا چرخ کرده را به پیاز داغ و زردچوبه اضافه کنید. گردو را روی شعله ملایم ۳ تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید. وقتی گردو خوب تفت خورد، ۴ لیوان آب سرد اضافه کنید و روی شعله ملایم به مدت ۱ ساعت گردو و آب را بپزید. اما این خورشت را با گوشت تکه گوسفندی و گاوی نیز تهیه می کنند. در عین حال خورشت فسنجان با گوشت چرخ کرده نیز متداول است.

طرز تهیه کال کباب رشتی، غذای رشتی با طعم بادمجان دودی

در دوران ساسانی به مناسبت پایان زمستان و رسیدن بهار، در اسفند ماه و مراسم نوروز از این خورشت استفاده می شده و کلمه فسنجان معرب نام باستانی آن یعنی اسپندگان است. مناطق شمالی کشور با استفاده از گوشت پرندگان شکاری، قیسی و گردوی کاملا آسیاب شده، با مزه ترش و شیرین (ملس) این خورشت خوشمزه را طبخ می کنند. در مناطق مرکزی ایران، با اضافه کردن شکر و یا قند و با استفاده از گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت قرمز، خورشت فسنجان با مزه شیرین طبخ می شود. مغز گردو بکار رفته در این فسنجان کاملا ریز آسیاب نمی شود و دانه های ریز آن بعضا در خورشت مشخص است. پس از اینکه گردو ها کامل به روغن افتادند رب انار را به گردوها اضافه می کنیم.

ظاهرا این غذا به حدی مهجور بوده است که مردم سایر نقاط ایران آن را نمی شناختند. مرغ ها را جداگانه سرخ کنید و حدود یک تا دو ساعت آخر به غذا اضافه کنید تا هم کاملا بپزد و هم طعم ها به خورد هم بروند. در ادامه وقتی خورشت روغن انداخت و قدری غلیظ شد، مرغ ها را به خورشت اضافه کنید تا خوب بپزد. در ظرف جداگانه ای مرغ را سرخ کنید و سپس مقدار کمی آب روی آن بریزید و اجازه دهید نیم پز شود. برای خرید مغز گردو می توانید از فروشگاه های افق کوروش به روش اینترنتی، حضوری یا تلفنی، اقدام کنید.